in

A explodat cuptorul, româncă rănită lângă Milano

Pe 2 aprilie, cuptorul unei case din Binasco, provincia Milano, a explodat. A fost rănită o femeie care voia scoată pâinea pusă la încălzit pentru fiul cel mai mic, de 8 ani. Imediat ce a deschis uşa a fost lovită din plin în faţă de flăcări. Explozia a făcut se spargă geamurile de la ferestrele bucătăriei şi din sala de mese.

Cornelia Gheorghe, de 35 de ani, o româncă care locuieşte împreună cu soţul şi cu cei cinci copii, toţi minori, în locuinţele sociale (case popolari) de la Aler (Azienda lombarda di Edilizia Residenziale) de pe via Foscolo, la Binasco, a suferit arsuri la faţă şi la mâini, încercând din instinct să se protejeze când a fost cuprinsă de flăcări.

A fost dusă la spitalul Humanitas di Rozzano, dar nu este în stare gravă.

La momentul accidentului, în casă cu femeia se aflau toţi copii. Cel mai mic era tocmai în apropierea mamei, când a fost deschis cuptorul. Dar copiii au scăpat nevătămaţi. În schimb, apartamentul, care a fost declarat de nelocuit de pompieri, a suferit daune importante. Familia a fost găzduită de rude, care locuiesc la câteva sute de metri de locuinţele sociale.

"Locuim în acel apartament de doi ani – povesteşte soţul femeii, Gheorghe Gheorghe, pentru cotidianul La Provincia Pavese. – Dar toate aparatele electrocasnice, inclusiv boilerul şi cuptorul, a trebuit să le pun eu. Nu am avut niciodată parte de prea mult ajutor". Multe electrocasnice din casă sunt la mâna a doua. Şi cuptorul, din câte rezultă, era destul de vechi.

Potrivit unei prime reconstituiri, la originea accidentului ar sta tocmai starea cuptorului, care din câte se pare avea defecte. Gazul ar fi ieşit în interiorul aparatului, care era în funcţiune. şi contactul cu oxigenul din aer, după deschiderea uşii, a provocat explozia.

Accidentul s-a produs cu puţin înainte de miezul zilei. În acel moment în casă nu era soţul femeii, care era singură cu copiii. Cornelia Gheorghe era la aragaz şi pregătea prânzul pentru familie. Pusese, cu câteva minute înainte, o bucată de pâine în cuptor, pentru a se încălzi. Apoi, gândindu-se că e gata, a deschis uşa. A fost cuprinsă de flăcări.

Explozia a dus la spargerea ferestrelor şi la ruperea obloanelor: bucăţile de sticlă au fost recuperate la câţiva metri distanţă, în curtea spre care dau ferestrele locuinţelor sociale. La faţa locului au sosit imediat ambulanţele, carabinierii şi pompierii, în timp ce femeia a fost transportată la spital.

"Am avut noroc – spune soţul -. Fiul cel mai mic era chiar lângă ea. Eu eram plecat, în acel moment, şi mă întorceam acasă. Am fost anunţat imediat şi m-am dus repede în apartament, acum suntem găzduiţi de nişte rude, dar cei de la Aler ne-au asigurat că locuinţa va fi locuibilă în curând".

Nouă mii de euro, este suma pe care va trebui să o plătească Aler pentru a reface locuinţa lui Gheorghe Gheorghe.

Bărbatul, după marea spaimă trăită din cauza riscului enorm la care a fost supusă familia sa, acum atacă în mod dur instituţia locuinţelor sociale. "Noi am semnalat de mai mult timp disfuncţii la alimentarea cu gaz, dar nimeni nu a venit niciodată să facă controale. Uneori se simţea un miros puternic. Boilerul a trebuit să-l punem noi, în ciuda cererilor, pentru că cel care era înainte era atât de vechi încât era inutilizabil".

Acuzaţii la care Aler răspunde negând orice tip de cerere din partea chiriaşului român.

"Nu a sosit niciodată la această instituţie vreo semnalare de la domnul Gheorghe – înştiinţează cei de la sediul Aler din Rozzano -. După explozie, am trimis tehnicieni pentru o inspecţie şi firma pentru lucrări. Eventuala responsabilitate pentru accidentul care s-a produs în blocul de pe via Foscolo va fi stabilită de carabinieri, cărora Aler le-a înaintat deja un raport pentru cele întâmplate".

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alexandrei Dinu îi este teamă să se recăsătorească

Agresate de propriul partener