in

Flavian Mihai ajută firmele italiene să aibă succes online

Flavian Mihai este un tânăr român de 23 de ani, stabilit din copilărie la Florenţa. În puţin timp, a pus pe picioare un site în limba italiană, funkymarketing.it, dedicat noilor metode de promovare a propriei afaceri pe internet. Tânărul s-a născut la Braşov, “pe tărâmurile vampirilor”, cum îi place povesteasă prietenilor.

La 12 ani, s-a mutat împreună cu familia în Peninsulă, stabilinduse la Florenţa. “Pe atunci, visam devin un pilot de avion, mai ales venisem în Italia cu avionul”, însă visul nu a fost dus la îndeplinire, pentru planurile, cu timpul, s-au schimbat. Aşa încât Flavian a ajuns elev la un institut de turism şi limbi străine

Site dedicat României

Adolescent fiind, tânărul s-a apropiat din ce în ce mai mult de internet. La absolvirea liceului, a înfiinţat, ca lucrare practică, un site dedicat bogăţiilor naturale şi culturii româneşti. “După liceu, am lucrat timp de un an şi jumătate în administraţ ia publică de la Florenţă, interesându-mă din ce în ce mai mult de web marketing – comerţ pe internet”. Principalele domenii de activitate pe care s-a concentrate au fost marketing pe reţelele de socializare şi comunicare online, povesteşte Flavian.

Servicii pentru firme

 

Continuând experienţa dobândită în liceu, românul a urmat cursuri de turism şi gastronomie, care cuprindeau şi promovare pe internet. “Aşa am decis ceea ce îmi place şi ceea ce vreau fac în continuare”. De la vorbă la fapte, a fost nevoie doar de un pas: aşa a luat naştere site-ul funkymarketing.it, dedicat firmelor care vor să-şi promoveze activitatea pe net şi nu numai. “Facem şi cursuri de formare profesională, în afară de suportul oferit micilor întreprinzători.

Se poate crea, spre exemplu, conţinutul cel mai potrivit pentru un blog, sau se poate stabili care este canalul ideal pentru promovarea propriilor produse”. “Ajut întreprinderile mici şi mijlocii să-şi creeze şi să-şi gestioneze afacerile. Primul pas e o analiză a situaţiei actuale. Apoi, punem la punct împreună strategii de marketing şi comunicare cu clienţii, în special pe reţelele de socializare. În sfârşit, urmărim prezenţa pe net şi evoluţia brandului “. 

Promovarea se face inclusiv pe Facebook, Twitter şi mai ales “Pinterest”, o reţea mai puţin cunoscută în Italia, dar care are mare succes în Statele Unite. “Sunt un adevărat fan al platformei Pinterest şi, în general, mă atrage tot ce e creativ şi neconvenţional”.

În plus, cine consultă site-ul, poate afla noutăţi din domeniul promovării pe reţelele de socializare, precum şi ultimele tendinţe la nivel internaţional sau aplicaţii mai puţin cunoscute de către publicul larg. Şi pentru trăim într-o eră a cărţilor în format electronic, Flavian a pus la dispoziţia propriilor clienţi şi fani, un ebook gratuit, în care explică principalele strategii de promovare online. “Acum lucrez la un proiect la care ţin foarte mult, în curând veţi putea citi tot pe site. aştept”, ne spune Flavian.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ca în Vestul Sălbatic: recompensă pentru prinderea bandiţilor români

A devenit CONSILIER in Italia cu 49 de voturi!