in

Panică la Velletri: „Căutaţi violatorul în serie, ar putea fi român”

Acţionează pe întuneric, este înalt, robust şi ar avea pielea închisă la culoare. Un pervers în serie care se apropie de victimele sale pentru a le jefui, în cazul cel mai recent chiar ar fi sechestrat şi violat o fată de 19 ani. Bilanţul provizoriu este, potrivit unui asistent din spitalul local, de şase victime în mai puţin de o lună. Una din vicitme a fost violată în cimitir. Şi se pare agresorul este român.

La Velletri este un climat de frică cu privire la cazul răufăcătorului care de la începutul lui februarie ar fi comis deja trei jafuri. Dintre cele trei cazuri semnalate oficial, unul este de jaf şi viol.

Alarmă pe Facebook

Din acest motiv un grup de femei a creat o pagină pe Facebook, "Atenţie! Violator la Velletri! Au fost violate trei fete într-o săptămână – se citeşte în postarea de pe Facebook -. Violatorul le-a bătut, le-au pus în maşină şi le-a dus în apropiere de caruselele din Velletri (lângă vilă) şi le-a violat. Fiţi atenţi! Acţionează în apropiere de piazza Garibaldi!".

Pagina s-a umplut de comentarii şi mărturii. Pe scurt, a început vânarea maniacului. Se vorbeşte de o şapcă, de un accent din est. Pe web, portretul robot este făcut: mulţi sunt convinşi deja că ar fi vorba de un român.

În acest fel s-a generat o psihoză în oraş, lucru care reiese şi din comentariile de pe Facebook, astfel că poliţia a trebuit să patruleze în locurile tradiţionale de întâlnire ale străinilor pentru a elimina riscul de represalii şi de începere unei vânători a "românului", scrie ADN Kronos.

Ulterior, acea pagina a fost închisă şi mai mulţi locuitori din Velletri au deschis o altă pagină, Velletri Mobilitata Contro lo stupratore, pe care se pot citi ultimele agresiuni atribuite “violatorului”. Unul din asistenţii medicali ai spitalului local a povestit , pe 20 februarie, bilanţul ar fi ajuns la şase victime. “Lucrez la spital şi, din păcate, eram prezent în două ocazii”. Pe 19 februarie, Piero Porcu a scris pe pagina sa de Facebook: “M-am întors acum, o după amiază halucinantă, două cazuri de violenţă atroce la interval de câteva ore mi se pare mult chiar şi pentru ..Bronx. Din păcate s-a întâmplat la Velletri”.

Poliţia: “Descrierea e generică”

Maiorul Piras de la unitatea de carabinieri din Velletri care se ocupă de unul dintre primele trei cazuri, a afirmat că descrierea bărbatului este foarte generică şi se ştie doar că este înalt şi are pielea închisă la culoare, dar există ceva dubii asupra acestui ultim element întrucât răufăcătărul acţionează când e întuneric.

Al doilea episod, un jaf asupra unei femei, dar fără abuz sexual este cazul asupra căruia efectuează investigaţii militarii din Velletri: "Unicul aspect pe care ar putea să-l aibă în comun cazul de care ne ocupă cu celelalte două de jaf şi abuz sexual de care se ocupă poliţia de stat – spune maiorul Piras – poate fi descrierea individului care este similară, dar repet, pe moment nu pot spune mai multe".

Pe lângă descrierile victimelor, modalitatea de operare ar fi cea care face să se creadă că cele trei cazuri sunt opera aceleiaşi persoane. În toate cele trei cazuri agresorul a lovit într-o parcare, ţinând în mână un cuţit pentru a-şi ameninţa victimele.

Prima victimă: jefuită şi violată

Primul episod a avut loc pe 2 februarie în jurul orei 16.30 în parcarea unui centru sportiv: victima a fost agresată, jefuită şi apoi violată. Al doilea, un jaf cu o probabilă tentativă de viol, a fost comis în parcarea din piazzale Palieri, pe 7 februarie.

Violată în cimitir

Ultimul caz şi cel mai şocant datează de pe 9 februarie, când o tânără a fost agresată într-o parcare de lângă piazza Garibaldi. Intrând în posesia maşinii victimei, în jurul orei 23, violatorul a constrâns fata să intre în maşină, a dus-o până la cimitir şi apoi a violat-o. Munca agenţilor de la comisariatul din Velletri continuă pentru găsirea responsabilului, în timp ce au fost intesificate controalele, chiar şi cu agenţi în civil, pentru prevenirea altor episoade.

Primarul din Velletri, Fausto Servadio, a anunţat o conferinţă de presă în cursul zilei de miercuri, 20 februarie, în care va încerca să liniştească populaţia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Procesiune a românilor la Palermo: Vrem biserică!

Membrii trupei Ricchi e Poveri sunt în doliu. Concertul de la Bucureşti a fost reprogramat