in

Pe 31 august vom sărbători „Ziua Limbii Române”

Legea privind instituirea zilei de 31 august ca zi a Limbii Române a fost adoptată azi de Camera Deputaților, camera decizională, cu 312 voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri, informează un comunicat de presă al senatorului Viorel Badea.


"Senatorul Viorel Badea a iniţiat, în anul 2011, împreună cu alți 166 de parlamentari, proiectul de lege care prevede proclamarea zilei de 31 august drept ,,Ziua limbii române” pentru a-i sprijini pe românii din afara granițelor să-și păstreze cultura și identitatea națională.

Astfel, legea prevede ca „autoritățile și celelalte instituții publice, inclusiv reprezentanțele diplomatice și instituțiile culturale ale României, precum și alte instituții românești din străinătate să organizeze programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate limbii române”.

"Legea de instituire a Zilei Limbii Romane are o dublă valență: în primul rând, limba română reprezintă cel mai important vehicul de păstrare a identității naționale și a unității românilor de pretutindeni, iar în al doilea rând putem spune că, prin adoptarea acestei legi, cele două state românești, România și Republica Moldova, vor avea prima lor sărbătoare comună, instituită la nivel oficial. Din acest motiv, pot afirma că adoptarea Legii privind instituirea Zilei Limbii Române reprezintă o inițiativă politică deosebit de importantă pentru păstrarea și promovarea identității noastre naționale", a declarat Viorel Badea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tăietor de lemne, moare la 24 de ani, zdrobit de un copac

Ministru englez: „Devin nervos când aud de români”