in

Ponta il compară pe Silvio Berlusconi cu Nicolae Ceauşescu VIDEO

Premierul Victor Ponta a afirmat sâmbătă, la Torino, cu ocazia mitingului socialiştilor europeni, , pentru Italia, o reîntoarcere a lui Silvio 

Berlusconi la putere ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceauşescu în România, scrie Mediafax.

VIDEO

“Berlusconi, un coşmar”

"Pentru noi, alăturându-ne Europei ca ţară fostă comunistă a fost mult mai mult decât a fost pentru dumneavoastră, a fost un vis (…) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru că e un coşmar. Nu mi-aş putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, aşa cum nu-mi pot imagina România cu Ceauşescu înapoi. Acest trecut trebuie să rămână acolo, iar ceea ce este important este viitorul", le-a spus Ponta, în limba italiană, celor adunaţi la Torino.

El a precizat că în mod obişnuit nu optează pentru a vorbi în italiană deoarece accentul sicilian pe care îl are poate crea confuzie.

Bersani “şansă pentru românii din Italia”

Ponta a mai afirmat că este sigur că Pier Luigi Bersani, candidat pentru poziţia de premier al Italiei, este şansa cea mai bună nu doar pentru italieni, ci şi pentru cei peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară.

Fostul premier a replicat afirmaţiilor lui Victor Ponta: "Bine, cel putin aş avea puterile pe care nu le-am avut niciodata…", a afirmat Berlusconi, potrivit cotidianului La Repubblica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copiii cu părinţii în străinătate, victime în România

Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil se căsătoresc